woensdag, 18. augustus 2010 - 21:57

Vader en zoon neergeschoten na opmerking over wildplassen

Rotterdam

Bij een schietpartij woensdagavond op een plein aan de Oleanderstraat in Rotterdam zijn een 45-jarige vader en zijn 18-jarige zoon gewond geraakt. Op het plein ontstond een ruzie waarbij een derde man een vuurwapen trok en schoot.

Rond 20.15 uur werd bij de politie gemeld dat er geschoten werd op de Oleanderstraat. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Aangekomen bij de Oleanderstraat hoorden zij dat er vanuit een woning geroepen werd om hulp. In de woning lag een jongeman. Hij had verwondingen in zijn bovenlichaam.

Even later kwam er nog een tweede man het pand binnenstrompelen. Ook hij had wonden in zijn bovenlichaam. De brandweer heeft assistentie verleend om één van de slachtoffers met de ladderwagen uit de woning te halen. De 45-jarige vader en zijn 18-jarige zoon zijn beide naar een ziekenhuis gebracht. De jongere man was er ernstig aan toe maar hij is inmiddels niet meer in direct levensgevaar.

Urineren tegen de gevel
Getuigen gaven aan dat de vader een man had aangesproken die tegen de gevel van een woning urineerde. Hierop ontstond er onenigheid tussen de vader en een aantal personen die bij de aangesproken man hoorden. De zoon zag dit gebeuren en schoot zijn vader te hulp. Eén van de mannen uit de groep pakte een wapen en schoot hiermee op het tweetal, waarna zij een woning in vluchtten.

Camerabeelden
De schutter ging er vandoor. De politie heeft direct een grootschalig onderzoek opgestart. Hierbij is de dader nog niet aangetroffen. Er is een buurtonderzoek gestart. Zo wordt er gesproken met getuigen, worden er camerabeelden uitgekeken en heeft de forensische opsporing een sporenonderzoek gedaan.

Het incident trok enorme aantallen nieuwsgierigen en de politie moest enkele malen de wapenstok gebruiken om de mensen op afstand houden.
Provincie:
Tag(s):