dinsdag, 26. oktober 2010 - 9:13

Vakbonden: 'Veiligheid brandweer in gevaar'

Den Haag

Volgens vakbonden die brandweerpersoneel vertegenwoordigd, brengt de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) zowel de brandweer, als de burger in gevaar brengt door een lakse houding over klachten en plannen die onverantwoord zijn.

De bonden zijn voornemend om een nieuwe brancheorganisatie oprichten en hebben dit in een brief laten weten aan de minister van veiligheid. Aanleiding hiervoor is het plan van de NVBR om tankautospuiten met minder personeel uit te laten rukken.

Eerder berichte Blik op 112 al uitgebreid over het voornemen om tankautospuiten met vier man in plaats van zes personeelsleden te laten uitrukken. De gemeente Utrecht is koploper met dit plan om de bezetting van tankautospuiten van de drie vrijwilligersposten terug te brengen naar vier man.

In de artikel reageert voorzitter van de vakorganisatie VBV, Van Beek, ontstelt over het plan van de gemeente. 'Van Utrecht mag dus de burger verbranden, of de brandweerman mag gevaar lopen', aldus Van Beek.

Lees artikel 'Burger mag verbranden van Utrecht
Provincie:
Tag(s):