donderdag, 16. september 2010 - 9:34

Van der Hoeven wil meer Braziliaanse bedrijven naar Nederland halen

Den Haag

Minister Van der Hoeven van Economische zaken heeft in Sao Paulo bekend gemaakt de ondersteuning van Braziliaanse bedrijven die geïnteresseerd zijn in Nederland te gaan versterken.

Op het Nederlandse Consulaat-generaal in Sao Paulo, het belangrijkste economische centrum van Brazilië, komt een steunpunt van de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency).
Dit steunpunt kan Braziliaanse bedrijven adviseren en ondersteunen bij hun oriëntatie op Nederland, of hen in contact brengen met mogelijke partners in Nederland. Deze versterking sluit mooi aan bij de ondersteuning die er al is op de ambassade in Brasilia, het Consulaat-generaal in Rio de Janeiro en de NBSO (Netherlands Business Support Office) in Pórto Alègre en Recife.

De minister sprak op een seminar van het NFIA in Sao Paulo voor ruim 100 Braziliaanse ondernemers. In een toelichting op haar besluit zegt de minister: “De Braziliaanse economie groeit sterk en wordt wereldwijd steeds belangrijker. Inmiddels hebben de nodige Braziliaanse bedrijven de weg naar Nederland gevonden en hebben ze hier vestigingen geopend. Ik denk aan bedrijven zoals Braskem, Alianca & Cutrale, Copersucar en Brasil Foods. Petrobrás is een van de laatste Braziliaanse nieuwkomers. Ik vind het tijd om nieuwe stappen te zetten en zo mogelijk meer Braziliaanse bedrijven naar Nederland te halen. Daarom gaat in Sao Paulo het NFIA-steunpunt van start. Hopelijk draagt de specifieke ondersteuning die daar wordt geboden ertoe bij dat Nederland ook voor Brazilië de ‘Gateway to Europe’ wordt”.
Categorie:
Tag(s):