zaterdag, 20. november 2010 - 19:46 Update: 08-07-2014 1:01

Van der Vaart speelt hoofdrol in historische zege van Spurs op Arsenal

(ElfVoetbal)Na 68 ontmoetingen is Tottenham Hotspur er eindelijk in geslaagd om op vreemde bodem te winnen bij een team uit de Engelse top-4.

Onder aanvoering van Rafael van der Vaart (betrokken bij alle goals) wonnen The Spurs de Londense derby tegen Arsenal: 2-3.

De wedstrijd kende een knotsgek verloop. Arsenal had voor rust de teugels stevig in handen en The Spurs kwamen goed weg met een 2-0 achterstand bij rust. Samir Nasri tekende al na negen minuten voor de openingsgoal. Hij werd weggestuurd door Cesc Fabregas, was Heurelho Gomes te snel af en tikte uit een lastige hoek nog raak in een leeg doel. Na een klein half uur zette Marouane Chamakh de tweede goal op het scorebord, door zijn belager Younes Kaboul te snel af te zijn bij een lage voorzet van Andrei Arshavin.

Tottenham had tot dat moment niets tot weinig laten zien. Maar na rust veranderde het spelbeeld volkomen. Al binnen vijf minuten was het Gareth Bale, die op aangeven van Rafael van der Vaart simpel de 2-1 kon binnenschuiven. Na 67 minuten was het opnieuw raak. Fabregas sloeg in de zestien een vrije trap van Van der Vaart weg met zijn hand en de Oranje-international benutte de penalty eigenhandig: 2-2.

Bij Arsenal kwam Robin van Persie direct na de gelijkmaker in het veld. Hij kon echter geen hoofdrol opeisen. Beide ploegen kregen nog fraaie kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was uiteindelijk Kaboul die de gelukkige werd. Waar hij bij de tweede tegengoal nog in de fout ging, kopte de verdediger vier minuten voor tijd de beslissende goal binnen uit een vrije trap van Van der Vaart.

Tottenham Hotspur won voor het laatst bij Arsenal in mei 1993.