maandag, 13. december 2010 - 8:42 Update: 08-07-2014 1:01

Van Gaal over terugkeer bij Ajax: 'Alleen als ik echt de baas mag zijn'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Louis van Gaal sluit een terugkeer bij Ajax niet helemaal uit. De huidige coach van Bayern München wil best nadenken over een rentree bij de club, maar stelt wel een aantal eisen.

"Ik vind het een geweldige uitdaging, Ajax. Ik zou er zélfs mijn gewenste bondscoachschap voor uitstellen", verklaart Van Gaal tegenover NUsport. "Als zoveel fans zoveel vertrouwen in mij stellen, ja, dan ben ik bereid."

Een maand geleden zei de trainer bij het NTR-programma College Tour nog dat hij nooit meer terug zou keren bij Ajax. Daar komt hij nu op terug. "Het is wel mijn club, hè. Geboren en getogen. Ik heb er gespeeld, ik heb er getraind. En als Ajax aan mijn voorwaarden wil voldoen, als ik dus echt de baas mag zijn, dan ben ik wel bereid te heroverwegen terug te komen."

Van Gaal vertrok in 2003 bij Ajax, toen de clubleiding in een conflict niet voor hem als technisch directeur koos, maar voor trainer Ronald Koeman. Van Gaal: "Er zijn ook nog steeds veel mensen binnen de organisatie die er in 2003 ook al waren. Die moeten eerst verdwijnen. Als dat allemaal zou gebeuren? Dan zal ik het waarschijnlijk wel doen."
Categorie:
Tag(s):