dinsdag, 10. augustus 2010 - 22:22 Update: 08-07-2014 1:03

Van Marwijk: 'Alle spelers krijgen speelminuten

(ElfVoetbal)Bert van Marwijk geeft woensdagavond alle selectiespelers van het Nederlands elftal speelminuten in de oefeninterland tegen Oekraïne.

Dat betekent dat zeven van de zeventien spelers hun debuut gaan maken in Oranje. "Het aantal jongens dat ik hem geselecteerd geeft wel aan dat de kans groot is dat iedereen speeltijd krijgt", aldus de bondscoach tegenover het ANP.

Volgens Van Marwijk heerst er een gezonde spanning binnen de groep. "De jongens zijn wel een beetje nerveus, dat hoort ook en moet misschien zelfs wel. De tijd is helaas veel te kort om ons goed voor te bereiden op de wedstrijd." Roy Beerens, Jeffrey Bruma, Leroy Fer, Siem de Jong, Jeremain Lens, Erik Pieters en Ricky van Wolfswinkel maken woensdag naar alle waarschijnlijkheid hun debuut in het grote Oranje.

Van Marwijk is benieuwd hoe de jonge verdedigers Bruma, Pieters en Vurnon Anita gaan presteren. "Ik wil Bruma graag aan het werk zien op dit niveau. Omdat Van Bronckhorst gestopt is, hebben we een vacature op de linksbackpositie. Ik kijk met veel interesse uit naar hoe Vurnon en Erik het gaan doen."

Van de zeventien selectiespelers wist er nog geen te scoren voor het grote Oranje. Alle spelers bij elkaar speelden in totaal 38 interlands. Hedwiges Maduro is met twaalf interlands de meest ervaren speler binnen de groep.
Categorie:
Tag(s):