woensdag, 3. november 2010 - 23:03 Update: 08-07-2014 1:02

Van Marwijk: 'De Jong keert in februari terug bij Oranje'

(Elf Voetbal) Bert van Marwijk lichtte gisteravond al een tipje van de sluier op tijdens het symposium van VVV-Venlo in Roermond. "Over Nigel de Jong heb ik morgen (dus vandaag, red.) of in de loop van de week nieuws te melden."

Dat bericht is nu naar buiten gekomen. De middenvelder van Manchester City keert pas op 9 februari terug in de nationale ploeg. Dan speelt Oranje een oefeninterland in en tegen Oostenrijk. "Ik heb een verhelderend gesprek gehad met Nigel en daarin is me veel duidelijk geworden",vertelde de bondscoach tegen VI, dat met hoofdredacteur Johan Derksen ook aanwezig was in Roermond. "Over de inhoud van het gesprek wil ik verder geen mededelingen doen."

De Jong werd begin oktober verbannen uit de selectie van Oranje. Via een wilde tackle op Hatem Ben Arfa brak hij diens scheen- en kuitbeen. De speler van Newcastle United komt dit seizoen niet meer in actie. Het was niet de eerste actie van De Jong, waarbij hij op een onbesuisde actie een speler blesseerde.

Van Marwijk ruimde in de selectie voor de oefeninterland tegen Turkije (17 november) wel een plaatsje in voor Eljero Elia, Robin van Persie, Dirk Kuijt en Mark van Bommel. Spelers die stuk voor stuk op dit moment geblesseerd zijn. "Dat klopt, maar ik heb contact met ze gehad en ze staan op het punt om hun rentree te maken. Tegen de tijd dat ik mijn definitieve selectie vast stel, kijk ik hoe de fysieke toestand van de spelers daadwerkelijk is." Van Marwijk riep immers 24 spelers op.
Categorie:
Tag(s):