dinsdag, 10. augustus 2010 - 11:06 Update: 08-07-2014 1:03

Van Marwijk noemt besluit Engelaar 'erg onverstandig'

(ElfVoetbal)De afmelding van Orlando Engelaar bij Oranje voor de oefeninterland tegen Oekraïne heeft niets te maken met een blessure.

De middenvelder van PSV kan de motivatie niet opbrengen om te spelen, nadat hij op het laatste moment afviel voor het WK in Zuid-Afrika.

Op dit moment ziet Engelaar (30) te weinig perspectief voor zichzelf om vast in de selectie van Oranje te komen. Daarom wil hij zich voorlopig op PSV concentreren om daar met goed spel zich weer in de kijker van de bondscoach te spelen. Engelaar wil zeker niet definitief bedanken voor Oranje.

Hij noemt het afmelden voor de oefeninterland van woensdag één van de moeilijkste beslissingen in zijn leven. "Ik had de afgelopen twee jaar eigenlijk nooit het gevoel dat ik ergens voor trainde", zegt Engelaar in De Telegraaf.

Volgens de PSV-er reageerde bondscoach Van Marwijk teleurgesteld op zijn mededeling. "Maar hij begrijpt dat het missen van het WK voor mij een enorme teleurstelling was. Ik moet dit seizoen gewoon weer heel goed gaan voetballen, zodat ik weer wordt opgeroepen. Want ik heb zeker niet bedankt voor Oranje en ooit hoop ik dat shirt weer aan te trekken."

UPDATE:
Bondscoach Bert van Marwijk reageerde maandagavond op de afzegging van Engelaar. Hij vond het 'erg onverstandig' van de middenvelder. "En dat heb ik hem ook gezegd. Of de deur definitief dicht is? Dat zijn jullie woorden, maar het scheelt niet veel. Het is graag of helemaal niet."

Van Marwijk was bovendien onaangenaam verrast door het tijdstip van afzeggen, namelijk de avond voordat de selectie zou verzamelen. "We hebben de definitieve selectie bewust heel vroeg bekend gemaakt. Maar pas twaalf dagen later belt hij. Hij zei lang te hebben nagedacht over zijn besluit."
Categorie:
Tag(s):