donderdag, 11. november 2010 - 17:09

Van Marwijk onthult beeld Pierre Massy

Roermond

Op 20 november aanstaande krijgt het beeld van Pierre Massy een nieuwe plaats in Roermond. Bondscoach Bert van Marwijk, zal het beeld officieel onthullen. Het beeld wordt door RFC (Roermondse Football Club) aangeboden aan de stad Roermond. In de binnenstad krijgt het beeld een waardige plek aan de Neerstraat, met uitzicht op de voormalige sigarenwinkel van Pierre Massy aan de Molenstraat en in lijn van de toeristische beeldenroute.

Pierre Massy speelde jarenlang bij RFC Roermond. In de jaren twintig schitterde de Roermondse voetballegende op de Nederlandse velden, hij stond maar liefst twaalf maal opgesteld als midhalf in het Nederlands Elftal. Massy was de eerste Nederlandse amateurvoetballer die een uitnodiging kreeg om als prof in Engeland te gaan voetballen. Een voorstel waarop hij nooit is ingegaan. De Limburgse voetballer heeft er veel toe bijgedragen dat de waardering voor de sport in het algemeen, en voor de voetbalsport in het bijzonder, groter werd. Pierre Massy overleed in 1958.

Jarenlang sierde het prachtige bronzen standbeeld van Pierre Massy de toegang tot de voetbalvelden van RFC Roermond; 33 jaar lang aan ‘De Maashaven’ en later aan de Leropperweg. Door de gewijzigde bestemming van sportpark ‘Pierre Massy’ ontstond de noodzaak een nieuwe plek te zoeken voor het beeld. In nauwe samenwerking met de familie Massy, kunstenaar Dolf Wong en de gemeente Roermond is uiteindelijk bepaald om het beeld een plek te geven op de Neerstraat. RFC Roermond is ervan overtuigd dat met deze centrale locatie recht wordt gedaan aan de grote prestaties van Pierre Massy.
Provincie:
Tag(s):