zondag, 20. juni 2010 - 15:13 Update: 08-07-2014 1:04

Van Marwijk: 'Robben niet honderd procent'

Zuid-Afrika

(Elfvoetbal) Geen Arjen Robben nog in de wedstrijd tegen Kameroen komende donderdag als het aan bondscoach Bert van Marwijk ligt. De keuzeheer van Oranje wil de aanvaller van Bayern München zo lang mogelijk met rust laten.

"Met Arjen gaat het goed, maar hij is nog niet honderd procent", gaf de bondscoach na afloop van de uitlooptraining tekst en uitleg over situatie rond Arjen Robben, de buitenspeler die in de voorbereiding een hamstringblessure opliep en op het WK nog niet in actie kwam. "We moeten het de komende dagen even aankijken. Ik kan nog niets zeggen over zijn inzetbaarheid", vervolgde Van Marwijk. "Ik wil hem zoveel mogelijk met rust laten. Hij moet zelf aangeven wanneer hij er klaar voor is."

Verder gaf de bondscoach aan dat niemand zich zorgen hoeft te maken over Rafael van der Vaart en Eljero Elia. De speler van Real Madrid nam tegen het eind van de ochtendtraining plaats in de dug-out met nekklachten. Elia liet het afsluitende partijspel helemaal schieten vanwege zijn voet. "Over Van der Vaart hoeven we ons geen zorgen te maken en ook met Elia lijkt het mee te vallen."

Ook ging Van Marwijk in op het nog povere spel van Robin van Persie, die zowel tegen Denemarken als Japan voortijdig werd gewisseld. "Ik denk wel dat hij met zijn eigen prestatie bezig is. Robin is heel kritisch op zichzelf. Maar ik maak me geen zorgen om hem."
Categorie:
Tag(s):