maandag, 4. oktober 2010 - 13:40 Update: 08-07-2014 1:02

Van Marwijk zet De Jong uit selectie

Zeist

(Elfvoetbal) Nigel de Jong heeft wat uit te leggen aan bondscoach Bert van Marwijk. De middenvelder van Oranje mag verklaren waarom hij regelmatig met zware overtredingen zijn eigen naam als voetballer in diskrediet brengt.

De Jong ging zondag in de fout in het duel met Newcastle United. Een tackle met twee benen leverde al in de derde minuut een zware blessure op voor Hatem Ben Arfa.

Eerder ging De Jong ook al in het Nederlands elftal over de grens. In de oefenduels met Japan en de Verenigde Staten maakte hij idiote overtredingen. En de mondiale voetbalpers sprak schande van De Jong's overtreding in de WK-finale op Xabi Alonso. De karatetrap op de borstkas was de hoofdoorzaak van de vele kritiek die Nederland kreeg te verduren op het te harde spel. De Jong komt elke keer weg met deze overtredingen. Elke keer ontsnapte hij aan een donkerrode kaart.

"Ik heb de beelden teruggezien", zegt Van Marwijk tegen AD. "Het was een onnodige en wilde overtreding. Hij doet het volgens mij niet bewust, maar hij gaat er veel te hard in. Dat is jammer, vooral omdat hij het niet nodig heeft. Het gekke is wel dat de scheidsrechter er niet eens een gele kaart voor geeft. Kennelijk gelden er daar andere normen. Maar ik heb moeite met de manier waarop Nigel onnodig de grens opzoekt. Ik ga hem daar één dezer dagen eens op aanspreken."

UPDATE: Bert van Marwijk heeft De Jong uit de selectie gezet. De middenvelder maakt niet langer deel uit van de spelersgroep van Oranje voor de duels met Moldavië en Zweden. Aanleiding is de zware overtreding van De Jong.

"Ik heb het de spelersgroep zojuist verteld", zegt de bondscoach. "Ik heb hen gezegd dat ik geen andere mogelijkheid zag. Binnen afzienbare tijd zal ik nog eens met Nigel gaan praten. Nu wil ik me met de staf en de spelersgroep volledig concentreren op de komende twee belangrijke kwalificatiewedstrijden."
Categorie:
Tag(s):