donderdag, 2. september 2010 - 8:43 Update: 08-07-2014 1:03

Van Oostveen: 'Onaangekondigde acties uitvoeren bij clubs'

Zeist

(Elf Voetbal) Het betaald voetbal gezond maken. Dat wordt een speerpunt voor de nieuwe KNVB-directeur Bert Van Oostveen.

"Wij besturen geen clubs, maar gaan wel professionals aanstellen om snel, flexibel en verscherpt toezicht te houden bij clubs volgens het licentiereglement."

"Ik wil ook onaangekondigd toezicht gaan uitvoeren," vervolgt de bestuurder tegenover De Telegraaf. De aangestelde zogenaamde professionals zullen overigens onafhankelijk van de licentiecommissie gaan opereren. "Uiteindelijk beslist de licentiecommissie over boetes, puntenmindering of intrekking van de licentie. Maar met zoveel clubs in categorie 1 is het onverantwoord alles over te laten aan vrijwilligers. En dus gaan we er mensen op zetten."

Een tweede speerpunt wordt het verbeteren van de verhouding met de overheid. "De relatie met het ambtelijk apparaat is goed, maar die met de politiek kan veel beter. We willen bijvoorbeeld Kamerleden beter gaan informeren. Nu gaan ze vaak voor snel nieuws, zonder hoor en wederhoor, waardoor de nuance verloren gaat. Het gaat om een continue relatie, niet alleen een relatie als er brand uitbreekt."

Met het vertrek van Henk Kesler verdwijnt volgens het landelijke dagblad een uitgesproken man, een grote persoonlijkheid en een flamboyante bestuurder, die altijd zichtbaar en aanspreekbaar was. "Die kwalificaties kloppen", aldus Van Oostveen. "Ik ben meer een stille diplomaat en ik geloof dat zo iemand in deze fase perfect past bij de afdeling betaald voetbal van de KNVB. Daarnaast zal ik ook zichtbaar en aanspreekbaar zijn, maar de komende drie maanden vooral intern druk bezig zijn en gesprekken voeren. Je kan van mij trouwens geen rigoureuze koerswijziging verwachten, want ik ben zelf al jaren verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de KNVB."
Categorie:
Tag(s):