donderdag, 24. juni 2010 - 9:00 Update: 08-07-2014 1:03

Van Persie: 'Winnen om op zeeniveau te blijven'

Vanavond speelt Nederland tegen Kameroen. Echt om punten gaat het Voor Nederland niet zo zeer in deze wedstrijd, maar Robin van Persie heeft zo zijn persoonlijke motivaties om vanavond te winnen van Kameroen en de eerste plaats in groep E vast te houden.

"Dan spelen we onze achtste finale en eventuele kwart- en halve finale op zeeniveau. En dat vind ik persoonlijk prettiger", aldus de aanvaller, die ondanks zijn gele kaart vanavond zal aantreden in de laatste groepwedstrijd van het Nederlands elftal. "In de wedstrijd tegen Japan in Durban was ik frisser dan in het eerste duel met de Denen in Johannesburg."

Dat het behalen van de eerste plaats ook betekent dat Oranje moet afreizen naar verschillende speelsteden, weegt voor Van Persie minder zwaar. Bij een eerste plek moet het Nederlands elftal tot de mogelijke finale spelen in Durban, Port Elizabeth en opnieuw Durban. "Maar gevoelsmatig zeg ik: liever reizen en op zeeniveau blijven. Vliegen vind ik namelijk niet zwaar. Met Arsenal doen we de uitwedstrijden tegen Manchester, Liverpool en alles daarboven ook met het vliegtuig," zo zegt hij in de Telegraaf vandaag.

Opstelling nog niet bekend

Bert van Marwijk weet nog niet welk team hij donderdag het veld in stuurt tegen Kameroen. De bondscoach liet woensdagavond na afloop van de training weten nog te twijfelen hoeveel spelers met een gele kaart achter hun naam hij spaart. Ook is het nog niet duidelijk of Arjen Robben bij de selectie zit, aldus Elf Voetbal.

Robben, trainend met zwarte maillot, maakte woensdag de volledige training mee in het Green Point Stadium in Kaapstad. "Maar we wachten de reactie morgen even af", zei Van Marwijk. "Ik bepaal pas op de wedstrijddag of Arjen wel of niet bij de wedstrijdselectie zit."

Gregory van der Wiel, Nigel de Jong en Robin van Persie hebben een gele kaart achter hun naam. Wie er wel of niet gespaard gaat worden, kon Van Marwijk nog niet zeggen. "Wat de opstelling betreft: ik wilde de training van vanavond afwachten, maar wil er ook nog een nachtje over slapen. Of ik één, twee of drie spelers spaar, kan ik dus nog niet zeggen. Dat heeft met zoveel dingen te maken. Ook met de komende tegenstanders. Wie kun je dan niet missen, vraag je je dan af."

De kans is groot dat Van Persie in ieder geval begint. Van Marwijk wil de spits zoveel mogelijk laten spelen om hem ritme en vertrouwen op te laten doen. Sowieso wil de bondscoach niet al te veel veranderen tegen Kameroen. "Op een WK gaat het erom dat je nooit verslapt. We willen ons verbeteren, zowel individueel als collectief."
Categorie:
Tag(s):