zondag, 2. mei 2010 - 21:10

Vandaaltje kruipt uit angst in hondenkooi politiewagen

Uden

Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat een flinke groep jeugdigen op het Mondriaanplein ruiten vernielden. Toen enkele politieauto's het plein opreed gingen de jongens er in twee groepen vandoor.

Zes jongens konden na een korte achtervolging door agenten worden achterhaald. Vier anderen liepen recht in de armen van een politiehondengeleider, die uit voorzorg zijn diensthond uit de auto had gehaald. In afwachting van zijn collega's sommeerde de hondengeleider de vier jongens naast zijn dienstauto te blijven staan. Uit angst voor de politiehond kropen de jongens echter spontaan in de auto en ging één van hen zelfs in het hondenhok zitten.

Hij kwam er pas weer uit toen andere agenten hem op kwamen halen. De tien jongens, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar uit Cuijk, werden meegenomen naar het politiebureau. Al snel bekende een 13-jarige jongen de dader van de vernieling te zijn. De negen anderen mochten meteen naar huis; van de verdachte werd een verklaring opgenomen. Ook hij mocht daarna weer gaan. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):