donderdag, 18. maart 2010 - 8:17

Vannacht weer twee branden in Veendam

Veendam

In de nacht van woensdag op donderdag hebben er in Veendam weer twee branden gewoed. Dit heeft de hulpverleningsdienst Groningen donderdagochtend bekendgemaakt.

De brandweer kreeg om 02.49 uur een melding van een brand in een caravan die in de Talmastraat stond. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon toch niet voorkomen dat de caravan compleet uitbrandde.

Coniferenbrand
Woensdagavond kreeg de brandweer om 23.33 uur een melding van een brand bij een woning aan de Thorbeckestraat. Hier bleek het te gaan om een brand in een rijtje coniferen. ‘De brandweer heeft deze brand snel kunnen blussen’, meldt de hulpverleningsdienst Groningen donderdagochtend.

Grote onrust
De politie onderzoekt ook deze beide brandincidenten en sluit brandstichting niet uit. Bij de gemeenschap van Veendam heerst er momenteel grote onrust door de branden van de afgelopen weken. Ondanks cameratoezicht en surveillances van stadswachten en politie kan men toch weer toeslaan en brandstichten.

Brandweerman omgekomen
Op maandag 8 maart j.l. brak er ook al een grote brand uit in de Kerkstraat. Bij deze brand kwam brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Inmiddels zijn 44 politiemedewerkers betrokken bij het onderzoek naar de branden in Veendam.
Provincie:
Tag(s):