maandag, 18. oktober 2010 - 14:49

Veel aanhoudingen tijdens internationale drugsactie Etoile

Tilburg

Opsporingsdiensten van Nederland, België en Luxemburg hebben vanaf donderdag 14 oktober tot en met zondag 17 oktober 2010 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen drugshandel en drugstoerisme. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Tijdens de zogeheten Etoile-actie zijn onder andere in Nederland in totaal 53 personen aangehouden en is circa 25 gram hasjiesj, 198 gram hennep, 7 joints, 300 gram cocaïne, 5 gram heroïne, 16 gram LSD en 1 wapen in beslag genomen.

Mede dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking is de actie goed verlopen. Door dit verdrag kunnen politieagenten uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. De actie startte donderdagmiddag om 14.00 uur en duurde in Nederland tot zondagmorgen 03.00 uur.

De controles concentreerden zich in de deelnemende landen op de vervoersassen Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz.

De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen, maar ook in de treinen op de internationale treinverbindingen en in bij de politie bekende drugspanden. In totaal werden in de drie landen honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):