zondag, 3. januari 2010 - 18:56

Veel aanrijdingen door gladheid

De politie heeft over de gehele zaterdag ruim 25 ongevallen afgehandeld na sneeuwval. De voornamelijk eenzijdige aanrijdingen en glijpartijen deden zich in de gehele provincie voor.

Daarbij raakten auto’s van de weg en kwamen in de sloot terecht. Vaak konden de inzittenden hun voertuig zelf verlaten of met behulp van omstanders of gealarmeerde hulpdiensten. Daarnaast verloren bestuurders de macht over het stuur en kwamen in de slip, tegen een boom of in de berm tot stilstand.

Over het algemeen deden zich geen ernstige ongevallen voor en bleef het grotendeels bij materiële schade. In Leeuwarden op de Hulmadastate raakte een auto met een bestuurster uit de bocht waarna zij met haar voertuig tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurster is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Ook fietsers, bromfietsen en wandelaars kunnen door de gladheid en sneeuw ten val komen.

Zo was zaterdagmiddag een wandelaarster met haar familie aan het sleeën in de duinen op Oosterend (Terschelling). Daarbij kwam zij ten val en is met een gebroken onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zondagochtend ondervond het verkeer nog overlast van de sneeuwval. Daarbij bleef het bij enkele aanrijdingen en slippartijen.

De politie waarschuwt gezien de huidige weeromstandigheden om alert te blijven als u de weg opgaat. Advies is daarbij de snelheid te matigen en aan te passen aan de weer- en verkeerssituatie. Houd daarbij voldoende afstand. Blijf op de hoogte van de actuele weer -en verkeerssituaties door uw radio op de (regionale) actuele zenders af te stemmen.
Provincie:
Tag(s):