vrijdag, 24. december 2010 - 20:54

Veel aanrijdingen door stuifsneeuw en sneeuwduinen

Regio

In Drenthe hebben op donderdag en vrijdag veel aanrijdingen plaatsgevonden door stuifsneeuw, sneeuwduinen en gladheid. De politie adviseert weggebruikers om rekening te houden met de omstandigheden op de weg.

Bij Politie Drenthe werden donderdagmiddag en -avond rond de 90 meldingen gedaan van gestrande auto’s, glijpartijen en veelal eenzijdige materiële aanrijdingen die direct het gevolg waren van sneeuwduinen en stuifsneeuw. Bij zeven aanrijdingen raakten mensen licht gewond.

Vrijdagochtend kreeg Politie Drenthe rond de 30 meldingen binnen van aanrijdingen die plaats hadden gevonden door stuifsneeuw, sneeuwduinen en gladheid. Vrijdagochtend raakte bij Huis ter Heide een 35-jarige man uit Zuidhorn met zijn auto van de weg en belandde in de Kolonievaart. De man werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en werd met onderkoelingsverschijnselen naar het UMC te Groningen gebracht. De man maakt het naar omstandigheden goed.

Op de N381raakte vrijdagochtend een vrachtwagen van de weg en de weg tussen Beilen en Hoogersmilde was tot 10.30 afgesloten. De 34-jarige bestuurder uit Leeuwarden raakte gewond en werd naar het ziekenhuis in Assen.

Op de A37 bij Zwinderen schaarde vrijdagochtend een vrachtwagen en deze raakte van de weg. Een 44-jarige man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Op de N374 bij Buinen botsten een vrachtwagen en een personenauto frontaal op elkaar. Niemand raakte gewond. Op diezelfde N374 ter hoogte van Buinerveen raakte een tweede vrachtwagen van de weg, maar die kon zijn weg weer vervolgen. Na de ochtendspits werd het aantal meldingen minder.

De politie adviseert weggebruikers om rekening te houden met de omstandigheden op de weg.
Provincie:
Tag(s):