vrijdag, 31. december 2010 - 14:56

Veel aanrijdingen in Twente door gladheid

twente

In Twente hebben donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag 15 aanrijdingen plaatsgevonden als gevolg van de gladheid door ijzel. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Op de A35 vonden zes materiële aanrijdingen plaats en op de A1 vond een tweetal aanrijdingen plaats, waarvan één met letsel.

Omstreeks 22.50 uur vond op de A1 ter hoogte van De Lutte een ernstig ongeval plaats. Er bleek een personenauto tegen een vrachtwagen te zijn gereden. Dit gebeurde onder een viaduct. Ten tijde van het ongeval zaten twee personen in de auto.

Beknelling
De bijrijder, een 26-jarige man uit Polen, is met behulp van een omstander uit de auto gekomen. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 27-jarige Poolse man, moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, waarna hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.

Onderzoek
De VOA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Als gevolg van het ongeval is de A1 enige tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer.
Provincie:
Tag(s):