maandag, 26. juli 2010 - 17:46

Veel animo voor Rode Kruis Eenden Rally

Assen

Er is veel animo voor de 1ste Rode Kruis Eenden Rally op 11 september 2010. Al ruim 50 equipes hebben ingeschreven voor dit evenement en gaan meedoen aan deze toerrit met start en finish in Assen.

Onderweg zijn er veel leuke activiteiten voor de bestuurders en bijrijders en natuurlijk moeten ook de eigenzinnige eendjes laten zien wat ze kunnen. Het District Drenthe van het Rode Kruis organiseert deze toerrit voor 2 CV’s en haar familie leden (zoals de Dyane’s de Burton’s en de Mehari’s) De rally start om 10.30 uur en aan het eind van de middag worden de equipes terug verwacht op het TT circuit. Daar wordt gezorgd voor een warme snack en een drankje en aansluitend worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Tenslotte mogen de deelnemers én hun Eendjes het circuit verkennen. Namens het Dagblad van het Noorden rijden de autojournalisten Bouwe van Norden en William Pomp mee, uiteraard ook in een mooie “Lelijke Eend”. Tot 15 augustus kunnen deelnemers aan de rally zich nog inschrijven.

Op www.rodekruiseendenrally.nl vind u alle informatie en een inschrijfformulier.

De Rally maakt deel uit van het project “We kunnen het niet in ons een(d)tje”. De hele zomer verkoopt het Rode Kruis in de provincie Drenthe badeendjes en op 4 september vindt er tijdens het Fun en Competitie weekend in Assen op de Kop van de Vaart een ludieke race plaats met grote opblaas badeenden. De opblaaseenden worden voort bewogen door de brandweer, en het Rode Kruis heeft Roelof Pieters bereid gevonden de race van commentaar te voorzien. Ruim 40 Drentse ondernemers en organisaties werken mee aan dit spektakel.

Tenslotte op 11 september de Rally, en dat is tevens de afronding van dit project. De opbrengst van alle activiteiten is bestemd voor de Drentse Week, een vakantie week voor ouderen met een beperking, die niet meer in staat zijn om zelfstandig op vakantie te gaan. De vakantiegangers verblijven in een volledig aangepaste accommodatie in Elsloo en worden dag en nacht verzorgd door vrijwilligers van het Drentse Rode Kruis. Gedurende deze week worden er uitstapjes gemaakt naar diverse bezienswaardigheden in de regio.
Provincie:
Tag(s):