woensdag, 8. september 2010 - 21:38

Veel belangstelling voor NK Tijdrijden in Vries

Vries

Cycle Sport Groningen organiseert zondag het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor Amateurs-A en Masters in Vries. Evenals vorig jaar zullen deelnemers uit het hele land hun krachten meten op het mooie parcours tussen Vries en Zeijen. De belangstelling voor de wedstrijd is groot en een aantal gekende hardrijders zal aan de start verschijnen. Rond de 100 deelnemers zullen uitvechten wie het komend jaar in het rood-wit-blauw mogen fietsen. Daaronder zijn liefst twee wereldkampioenen.

In de klasse Masters 60+ (veteranen van 60 jaar en ouder) zal de kersverse wereldkampioen Rein Oppewal uit Sneek alle zeilen bij moeten zetten om de regerend nationaal kampioen Jan Brander te kunnen verslaan. Het niveau in die klasse is sowieso hoog want ook de Groningers Harrie Doesburg en Albert Raven azen op de titel.

Bij de Masters 50+ (veteranen van 50 tot 60 jaar) is regerend kampioen Bert Bakker uit Zaandam er op gebrand zijn titel te verdedigen. Dan zal hij wel moeten afrekenen met geduchte concurrenten als Rob van Leeuwen uit Pijnacker en de Noordwijker Ton van Duijvenbode.

Torenhoog favoriet bij de Masters 40+ (veteranen van 40 tot 60 jaar) is de Groninger Steven Sloof. De regerend kampioen was vorig jaar goed voor de snelste tijd gerekend over alle categorieën. Dat de renner van Cycle Sport Groningen in vorm is bewees hij onlangs door in het Oostenrijkse Sankt Johann wereldkampioen te worden. Toch zal hij stevig aan de bak moeten met concurrenten als Johan Boonstra, Ronald Heringa en Alan Looms.

Het grootste deelnemersveld is zoals gebruikelijk te vinden bij de Amateurs-A. Ook daar beloofd het een spannende strijd te worden met een aantal noordelijke coryfeeën als Thomas Wobma uit Bolsward, Eelke ter Steege en voormalig kampioen Léon Tolboom uit Groningen. Ze moeten daarbij wel afrekenen met concurrenten als Stefan Denton uit Oegstgeest of Dylan de Kok uit Steenbergen. Deze laatste draait een goed seizoen met onder andere een vierde plaats in het NK op de weg en winst in meerdere tijdritten.

Het kampioenschap start om 13.00 uur en gaat over twee ronden van elk 12,5 km. Voorafgaand aan het kampioenschap is er vanaf 11.00 uur een tijdrit die open staat voor iedereen boven de 16 jaar. Deze wedstrijd wordt over hetzelfde parcours verreden, maar gaat over één ronde. Inschrijven voor die wedstrijd is nog mogelijk via www.cyclesportgroningen.nl. Voor zover er nog ruimte in het aantal startplaatsen zit is het ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven.

Ook aan de jeugd is gedacht bij het evenement, om 13.00 uur start de Go Biking! Tour. Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar worden daarbij uitgenodigd om onder begeleiding van een KNWU-trainer fietstrucjes te leren op een behendigheidsparcours. Deelname is gratis en overal wordt voor gezorgd. Er is begeleiding, er staan BMX-fietsen gereed en voor de veiligheid krijgt iedereen een valhelm. De Go Biking! Tour vind plaats direct naast de start/finish van de wedstrijd, bij het Icare-gebouw aan de Nieuwe Holtenweg. Aanmelden kan via www.cyclesportgroningen.nl of, voor zover er ruimte is, terplekke.
Provincie:
Tag(s):