zaterdag, 2. oktober 2010 - 17:11

Veel boetes tijdens bromfietscontroles

Maastricht/Venlo

Donderdagmiddag en -avond zijn in Maastricht 243 bromfietsen gecontroleerd. Er werd vooral gekeken of de bestuurders een rijbewijs hadden en dat bleek in 22 gevallen niet zo te zijn.

De controles werden uitgevoerd op de Franciscus Romanusweg en de Wilhelminabrug. Naast het niet hebben van een geldig rijbewijs werden er bonnen uitgeschreven voor te hard rijden, geen helm dragen en het niet verzekerd zijn. Ook de automobilisten kregen de aandacht; er werd onder meer 15 keer een boete voor het rijden zonder gordel en twee keer een boete voor het rijden onder invloed van alcohol uitgeschreven. De controles werden met name uitgevoerd door agenten in opleiding en agenten van de Verkeershandhavingsteams van Limburg-Noord en Limburg-Zuid.

In Venlo en Tegelen heeft de politie dezelfde dag 79 bromfietsers bekeurd. De controle werd gehouden op het Wilhelminaplein in Tegelen en de Hagerhofweg en Zuidsingel in Venlo. Aanleiding voor deze controle waren klachten van bewoners over overlast van brom- en snorfietsers.

Naast de vele bekeuringen werden van tien bestuurders opstaande boetes geïnd met een totaalbedrag van ongeveer 1.900 euro. Een bromfietser kreeg een proces verbaal omdat hij met alcohol op reed. Ook vond er een aanhouding plaats van een bestuurder die een politieagent beledigde.
Provincie:
Tag(s):