zondag, 26. september 2010 - 15:58

Veel steun voor aanleg Buitenring Parkstad

Heerlen

Het draagvlak voor de nieuw aan te leggen Buitenring in Parkstad Limburg is groot. Van de inwoners in Parkstad heeft 73 procent geen bezwaar tegen de aanleg van de Buitenring. Van de ondervraagden is 27 procent tegen de aanleg, zo meldt onderzoeksbureau Tangram.

Van de ondernemers in Parkstad heeft 77 procent geen bezwaar tegen de aanleg van de Buitenring. Van de ondernemers in Parkstad is 66 procent voor de aanleg, 24 procent is tegen en 27 procent heeft geen mening. Het onderzoek laat ook zien dat bijna 90 procent van de ondernemers uit Aken belang hecht aan goede verbindingen met de regio Parkstad.

Het plan Buitenring Parkstad Limburg is bij vrijwel iedereen in de regio bekend. De meerderheid is echter niet op de hoogte van de details. De bekendheid onder jongeren is relatief laag. Twintig procent van 16 tot 30-jarigen had voor deelname aan dit onderzoek nog niet van de plannen gehoord.

De draagvlakmeting van de Buitenring Parkstad Limburg is uitgevoerd door Tangram Advies & Onderzoek. Dit bureau heeft onderzoek gedaan onder 838 inwoners van 16 jaar en ouder en 410 ondernemers in de regio Parkstad. Ook in Aken zijn 105 ondernemers naar hun mening gevraagd.
Provincie:
Tag(s):