zaterdag, 18. december 2010 - 9:37

Veel vluchten geannuleerd door winterweer

Schiphol

Reizigers op luchthaven Schiphol kampen ook zaterdag nog met annuleringen en vertragingen door het winterse weer. Dit melden verschillende media

Luchthaven Schiphol roept mensen op om eerst de website van Schiphol te raadplegen over hun geplande vlucht voordat ze van huis vertrekken. Ondanks dit advies is het toch erg druk op het vliegveld. Vooral in de vertrekhallen bevinden zich veel mensen die wachten op hun vlucht.

De luchtvaartmaatschappijen en Schiphol hebben extra personeel ingezet om iedereen te informeren. De gestrande reizigers krijgen koffie, thee en versnaperingen. Volgens een woordvoerder zijn tientallen vluchten geannuleerd of vertraagd. De luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om de vluchten om te boeken.

Duizenden reizigers gestrand
Door het extreme winterweer waren al zo'n 3000 mensen gedwongen de nacht van vrijdag op zaterdag op Schiphol door te brengen. Schiphol had voor de gestrande reizigers 1700 veldbedden klaargezet. 1300 mensen moesten op ligstoelen en banken overnachten.

Het vliegverkeer op Schiphol is inmiddels langzaam weer op gang gekomen. Maar omdat er maar twee landings- en startbanen beschikbaar zijn, is er zaterdag ook nog de nodige vertraging. Veel reizigers hebben te maken met omboekingen of annuleringen.

Het KNMI verwacht voor zaterdagmiddag- en avond nog meer sneeuw.
Provincie:
Tag(s):