dinsdag, 27. april 2010 - 21:44

Veiliger oversteken bij Pyramide van Austerlitz

Austerlitz

De provincie Utrecht gaat de oversteken bij de Pyramide van Austerlitz en de nabijgelegen Traayweg veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Beide locaties bevinden zich op de provinciale weg N224 tussen Zeist en de aansluiting met de N227 (Quatrebras).

Fietsers en voetgangers die bij de Pyramide van Austerlitz willen oversteken, moeten vaak lang wachten op een goed en veilig moment. Vanwege de toenemende bezoekersaantallen vormt deze oversteek een steeds groter knelpunt. Om het oversteken korter en veiliger te maken, komt er een nieuwe oversteek met een verhoogd rustpunt van drie meter breed in het midden van de weg. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers in twee keer oversteken.

Deze nieuwe oversteek komt op dezelfde plaats als de toegang van de Pyramide voor het autoverkeer. Op die manier ontstaat er één overzichtelijke in- en uitgang voor alle verkeersdeelnemers. Om de middengeleider te kunnen aanleggen, moeten we de weg ter plaatse iets verbreden, het fietspad een stukje verleggen en de bushalte verplaatsen. Daarnaast komt er een opstelvak voor linksafslaand verkeer uit de richting Zeist naar de Pyramide.
Provincie:
Tag(s):