woensdag, 31. maart 2010 - 17:29

Veiligheidshuizen dragen bij aan een veiliger Limburg

Maastricht

De zes veiligheidshuizen in Limburg krijgen van de Provincie Limburg een subsidie van €335.000,-. De veiligheidshuizen dragen bij aan een veiliger Limburg, zo blijkt uit cijfers. Steeds minder criminelen gaan opnieuw in de fout.

Landelijk bleek dat in 2002 nog 59 procent van alle vrijgekomen gedetineerden binnen twee jaar opnieuw achter slot en grendel kwam te zitten. In 2006 was dat percentage gedaald tot 54 procent, met name door de komst van de zogeheten veiligheidshuizen. Hier worden met name veelplegers en notoire overlastveroorzakers persoonsgericht begeleid. In de veiligheidshuizen werken overheid, justitie en zorgpartners onder één dak samen zodat delinquenten veel effectiever worden aangepakt.

In Midden-Limburg bleek bijvoorbeeld dat 35 procent van de behandelde veelplegers geen strafbare feiten meer pleegden in 2008 en dat 31 procent minder delicten werden gepleegd ten opzichte van 2006 en 2007. Bij jeugdige veelplegers nam het aantal delicten met 32 procent af. In Maastricht kwam 56 procent niet meer in aanraking met de politie na de aanpak in het veiligheidshuis.
Provincie:
Tag(s):