vrijdag, 30. juli 2010 - 18:07

Veluwse fietsdag viert jubileum met zon

De Veluwse Fietsdag viert aanstaande dinsdag haar eerste jubileum in de huidige vorm. Voor het vijfde jaar op rij staan de VVV’s op de Veluwe in het teken van fietsen.

De weersverwachting voor 3 augustus laat op de Veluwe brede opklaringen zien bij een temperatuur van circa 23 graden en een zwakke wind (windkracht 2). Het blijft de hele dag droog. De VVV’s maken zich op voor een gezellige dag met uiteenlopende (buiten)activiteiten.

Bij de deelnemende VVV-vestigingen is voor € 3,50 een route verkrijgbaar en ontvangen de deelnemers een presentje van de VVV, die dit jaar ook haar 125 jarig bestaan viert. In het kader hiervan zijn ook een vijftal speciale fietsroutes uitgezet over de Veluwe. Een deel van de opbrengst van deze routes gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

De deelnemende VVV’s zijn: Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Elspeet, Epe, Ermelo, Garderen, Harderwijk, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Otterlo, Putten, Twello en Vierhouten.

Iedere VVV komt met eigen activiteiten rond de Veluwse fietsdag, waarbij een aantal VVV’s activiteiten organiseren in het kader van een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld ‘groei en bloei’ of ‘proef de Veluwe’. De lengte van de fietsroutes ligt tussen de 35 en 40 kilometer. Daarnaast ontvangen de deelnemer bij veel VVV-kantoren een kortingsbon voor een kopje koffie en/of een ijsje.
Starten is mogelijk vanaf 9.00 uur. Het presentje kan tot 16.00 uur worden opgehaald bij de VVV-vestiging waar gestart is.

Voor informatie over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij de VVV waar zij willen starten. Meer informatie is ook te vinden op www.develuwe.nl <http://www.develuwe.nl/> en op de site van de plaatselijke VVV (www.vvvplaatsnaam.nl <http://www.vvvplaatsnaam.nl/> ).
Provincie:
Tag(s):