woensdag, 1. december 2010 - 10:20

Venlo krijgt subsidie voor snelfietsroute

Venlo

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt een subsidie van 1,35 miljoen euro beschikbaar voor de hoogwaardige snelfietsroute Greenport Bikeway. De gemeente Venlo had hiervoor samen met de gemeente Horst aan de Maas, Development Company Greenport Venlo (DCGV) en de Provincie Limburg een aanvraag ingediend.

Nu de subsidie is toegekend gaan de Provincie Limburg, Gemeente Venlo, Gemeente Horst aan de Maas en DCGV een uitvoeringsovereenkomst opstellen met concrete afspraken over de voorbereiding, aanleg en planning van de Greenport Bikeway. Met de Greenport Bikeway is een totaalbedrag rond de 5,5 miljoen euro gemoeid. De uitvoering van de route staat gepland in de periode 2011 – 2014/2015.

In totaal hebben zestien snelfietsroutes in Nederland een subsidie van het ministerie ontvangen. Deze impuls is bedoeld voor hoogwaardige fietsverbindingen op plekken waar de bereikbaarheid met de auto een knelpunt is. Doel is filerijders uit de auto halen en op de fiets naar het werk te laten gaan. De meeste subsidieaanvragen zijn gedaan vanuit de Randstad.

In Venlo zijn op dit moment nog geen grote knelpunten qua bereikbaarheid. Maar de snelwegen rondom Venlo zullen de komende jaren wel drukker worden.
Provincie:
Tag(s):