donderdag, 9. september 2010 - 21:12

Verboden te voeren

Assen

Op zaterdag 11 september gaan er maar liefst 90 “Lelijke Eendjes” toeren door Drenthe. Deze toerrit door het Drentse land wordt georganiseerd door het Rode Kruis in het District Drenthe.

De deelnemers en hun eigenzinnige eendjes komen uit heel Nederland, en het enthousiasme om mee te doen is buitengewoon groot. Sommige deelnemers hebben hun eend zelfs speciaal voor de Rode Kruis Eenden Rally “gepimpt” en kunnen niet wachten tot het zo ver is. De eerste deelnemer start zaterdag om precies 10.30 uur bij Garage Bolt in Assen.
De route loopt door het westen van de provincie, onder andere door het Fochteloerveen en onderweg zijn er diverse pitstops en leuke activiteiten voor Mens en Eend.

Het oudste deelnemende “Eendje” dateert van 1959, en verder zijn er diverse familieleden van de eend, zoals de Burtons, Mehari’s en Dyane’s van de partij. De opbrengst van dit project komt ten goede aan de Drentse Week, een vakantie voor ouderen met een lichamelijke beperking.
Aan het einde van de middag worden de deelnemers weer in Assen verwacht, waar op het TT Circuit de prijswinnaars bekend gemaakt zullen worden.

Tenslotte mogen de deelnemers en hun Eendjes het circuit verkennen en zelf ervaren hoe het is om “op Assen” te rijden. Dat wordt ongetwijfeld een prachtig schouwspel! De organisatie verwacht veel publiek langs de route en wijst de mensen erop dat het ten strengste verboden is om de Eenden te voeren. De rally doet onder andere Zorgvlied, Elsloo, Dieverbrug en Lheebroek aan.
Provincie:
Tag(s):