dinsdag, 15. juni 2010 - 20:24

Verdachte aangehouden in moordzaak Peter Petersen

Hilversum

De politie Gooi en Vechtstreek heeft dinsdagmorgen een 41-jarige inwoner van Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op vastgoedhandelaar Peter Petersen.

Peter Petersen werd op 3 maart 2009 voor een hotel aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum doodgeschoten in een auto. Sindsdien heeft de recherche van de politie Gooi en Vechtstreek onafgebroken aan de moordzaak gewerkt. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de Soestenaar. Het onderzoek loopt verder.

Gelijk na de aanhouding deden 200 rechercheurs van de Nationale Recherche en de FIOD doorzoekingen in zestien woningen, drie bedrijven en twee bankkluizen. Dit onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket richt zich op witwassen en staat los van het onderzoek naar de moord op Petersen.

Hoofdverdachte in dit witwasonderzoek is de aangehouden Soestenaar, die vermoedelijk op grote schaal criminele winsten heeft witgewassen. Hij wordt inmiddels in verband gebracht met een groot aantal verdachte financiële transacties, de financiering van hennepkwekerijen en de internationale handel in cocaïne. Behalve de man uit Soest zijn er in het onderzoek nog twaalf andere verdachten.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op grote hoeveelheden (computer)administratie, correspondentie, jaarrekeningen, bankgegevens en kluissleutels. Ook is beslag gelegd op een vastgoedportefeuille die bestaat uit enkele tientallen panden, op dure personenauto’s, horloges en kunst. De doorzoekingen vonden plaats in Soest, Baarn, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Heusden, Almere, Weesp, Nieuwegein, Purmerend, Meppel en Loosdrecht.

Het onderzoek door de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten en de FIOD zal naar verwachting nog maanden duren.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en wordt de komende dagen verhoord over de moord op Petersen.
Provincie:
Tag(s):