zondag, 25. juli 2010 - 14:24

Verdachte aangehouden voor explosie/brand in woning

Sint Annaparochie

De politie heeft zondagmiddag een 61-jarige inwoner van het Friese Sint Annaparochie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie/brand in een woning aan de Jakkele Weidemastraat.

De explosie/brand vond in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur plaats.

De explosie/brand ontstond bij de voorzijde van de woning. Daarbij brak er brand uit in de hal van de woning. De 56-jarige bewoonster was tijdens de explosie/brand boven in haar slaapkamer.

Door de gearriveerde agenten werd er met behulp van een ladder van de buurman de vrouw uit haar benarde positie gehaald. De woning werd door de explosie geheel vernield. Kozijnen raakten door de explosie uit hun positie gerukt en muren raakten zwaar beschadigd. Ook de naast gelegen woning liep door de explosie ernstige schade op. De bewoners van die woning waren niet thuis.

De vrouw werd met ademhalingsproblemen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie/brand. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):