woensdag, 22. december 2010 - 13:37

Verdachte aangehouden voor poging doodslag in Olst

Olst

De politie heeft dinsdagavond in Olst een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging doodslag, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Nadat er werd gemeld dat de man onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs zijn voertuig bestuurde gingen agenten op zoek naar het voertuig. Op de oprit van een woning aan de Rijksstraatweg kreeg de man een stopteken.

Hij weigerde echter zijn voertuig te verlaten en reed in op één van de agenten. De agent schoot met zijn vuurwapen op de banden van de auto om het voertuig te laten stoppen. Dit werkte echter niet en daarna reed de verdachte in op de andere agent.

De verdachte reed daarna weg en raakte daarbij de politieauto. De andere agent probeerde de auto alsnog te laten stoppen door de achterbanden lek te schieten. Het voertuig reed door, maar werd verderop aangetroffen.

De man kon daarna worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Politie Noord- en Oost Gelderland stelt een onderzoek in naar het gebruik van een vuurwapen door de agenten.
Provincie:
Tag(s):