dinsdag, 18. mei 2010 - 16:05

Verdachte brand Veendam aangehouden

Veendam

De politie heeft dinsdagmorgen een 22-jarige inwoner van Wildervank aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brand bij discotheek Rumors op 21 december 2009 in Veendam. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord over zijn rol bij de brand.

De politie is sinds half maart bezig met een groot onderzoek naar diverse branden in Veendam. Omdat een brand in maart werd gesticht bij de discotheek is ook gekeken naar de brand die eind 2009 plaatsvond. Een bewakingsbeeld van een verdachte persoon in de nacht waarop de brand werd gesticht, werd in april geplaatst op www.youtube.nl/politiegrn. Naar aanleiding van het beeld ontving de politie informatie die wees in de richting van de verdachte. Het filmpje is ruim 48.000 keer bekeken.

De verdachte wordt verhoord over de brand in december bij discotheek Rumors. De politie onderzoekt of hij in verband kan worden gebracht met de branden die in maart en april hebben plaatsgevonden in Veendam. Daar is vooralsnog geen duidelijkheid over.
Provincie:
Tag(s):