vrijdag, 12. november 2010 - 14:56

Verdachte fotograaf in bewaring gesteld

Maastricht

Vandaag is de 41-jarige fotograaf uit Schinnen in bewaring gesteld nadat hij was voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Dit gebeurde conform de eis van het Openbaar Ministerie te Maastricht.

De man wordt het vervaardigen en verspreiden van kinderporno en uitbuiting ten laste gelegd. Dit geldt ook voor zijn 23-jarige medewerkster, waarvoor eveneens voor 14 dagen de bewaring is bevolen.
Beiden werden afgelopen dinsdag aangehouden nadat er twee aangiften tegen de man waren binnengekomen en uit onderzoek belastend materiaal naar voren was gekomen.
De komende tijd zal de politie de meisjes die reeds eerder tijdens het onderzoek naar voren kwamen als mogelijke betrokkenen, gaan benaderen. Daarnaast zal ook gekeken worden naar de reacties die inmiddels bij de politie zijn binnengekomen na de aanhoudingen. Bij deze reacties zitten met name vragen van bezorgde ouders en klanten, die zeker niet allemaal zullen leiden tot een aangifte. De komende tijd worden ook deze reacties zorgvuldig geanalyseerd door de politie.

Beide verdachten zitten in beperkingen.
Provincie:
Tag(s):