maandag, 1. november 2010 - 9:49

Verdachte in grenslijkzaak opnieuw vast

Breda

De verdachte in de 'grenslijkzaak', een 39-jarige Nederlandse man, is zaterdag 30 oktober opnieuw aangehouden.

De man wordt door het Openbaar Ministerie sinds zijn aanhouding in februari 2008 gezien als verdachte van de moord dan wel doodslag op zijn vrouw.

De afgelopen jaren is door de politie Midden en West Brabant, onder leiding van het Openbaar Ministerie te Breda, voortdurend gewerkt aan het onderzoek. De vrouw werd sinds april 2007 vermist. Haar lichaam werd op 18 februari 2008 in het woonhuis van het stel in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau gevonden. Het pand staat precies op de grens tussen België en Nederland en is destijds doorzocht door Nederlandse en Belgische autoriteiten. Het stoffelijk overschot van de van oorsprong Wit-Russische vrouw lag in een kamer op Nederlands grondgebied.

De verdachte werd op 27 februari 2008 aangehouden op last van de Nederlandse autoriteiten. De man werd in februari 2008 door de rechtbank te Breda in voorlopige hechtenis gesteld en in mei 2008 door het Openbaar Ministerie vrijgelaten. Na de vrijlating van de verdachte werd het onderzoek voortgezet. Daarbij werd nauw samengewerkt met onder meer de Belgische justitiele en politionele autoriteiten.

De resultaten van het onderzoek zoals verricht na vrijlating van de verdachte in mei 2008 zijn, in combinatie met de onderzoeksresultaten van voor die tijd, voor het Openbaar Ministerie aanleiding om de man opnieuw aan te houden op verdenking van moord dan wel doodslag. De verdachte wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris te Breda.
Provincie:
Tag(s):