dinsdag, 24. augustus 2010 - 15:34

Verdachte misbruik 12-jarig meisje opgepakt

Rotterdam

De politie heeft maandag in Rotterdam een 21-jarige man uit Sint Maarten gearresteerd op verdenking van het zedenmisdrijf tegen een 12-jarig meisje uit Nijmegen.

Tijdens zoekingen in twee woningen werden diverse goederen in beslag genomen.

Het 12-jarige slachtoffer was weggelopen uit een instelling en verbleef in de week van 16-23 juli in Rotterdam. Tijdens die week werd zij door meerdere mannen seksueel misbruikt. Uitgebreid onderzoek resulteerde begin augustus in de aanhouding van een 25-jarige Rotterdammer, die eveneens verdachte is in het zedenmisdrijf tegen een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel. Maandag werd de 21-jarige man aangehouden.

Een speciaal geformeerd rechercheteam onderzoekt het zedenmisdrijf tegen het 12-jarige meisje en het zedenmisdrijf tegen het 15-jarige meisje.

Het 15-jarige meisje ging in de nacht van 19 op 20 juni met een aantal mannen mee naar een woning aan de 1e IJzerstraat, waar zij seksueel werd misbruikt. De politie arresteerde voor deze zaak de afgelopen weken 3 verdachten; de 25-jarige Rotterdammer, eveneens verdachte in het misbruik van het 12-jarige meisje en twee mannen uit Hoogvliet (24 en 28 jaar). De betrokkenheid van deze twee mannen bij het misbruik van het 12-jarige slachtoffer wordt nog nader onderzocht.

Het onderzoek wordt onverminderd voortgezet. De politie verwacht nog meer aanhoudingen. (Bij)namen van mogelijke verdachten worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):