donderdag, 26. augustus 2010 - 11:07

Verdachte mishandeling veerman aangehouden

Zeist

Woensdag 18 augustus heeft de politie van Utrecht een 55-jarige man uit Best aangehouden voor poging tot zware mishandeling van een veerman van een veerpont die vaart tussen Rijswijk en Wijk bij Duurstede.

De politie kwam de man op het spoor nadat meerdere getuigen de auto van de verdachte op 11 augustus hadden gezien bij de veerpont in Wijk bij Duurstede. Zij alarmeerden daarop de politie. Hierna hield de politie de Bestenaar buiten heterdaad aan.

De verdachte reed 3 augustus met zijn auto in op een medewerker van de veerpont, die hierbij lichtgewond raakte. Rond 11.20 uur controleerde het 51-jarige slachtoffer uit Maurik die kaartjes op de veerpont van Rijswijk naar Wijk Bij Duurstede. De verdachte liet weten geen geld bij zich te hebben en dus niet kon betalen. De veerman gaf aan dat hij dan zijn gsm en rijbewijs als onderpand achter kon laten, op de wal geld kon pinnen en dan later alsnog kon betalen.

Toen de pont was aangemeerd aan de kant van Wijk bij Duurstede, wilde de automobilist alsnog niet betalen. De veerman gaf aan dat hij met de pont zou terugkeren, waarop de automobilist zijn motor startte en de veerman aanreed die voor zijn auto stond en niet opzijstapte. Hierbij liep de veerman licht letsel aan zijn arm op. Tegen de Bestenaar is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):