maandag, 22. februari 2010 - 15:54

Verdachte mysterieuze schietpartij pleegt zelfmoord

Sprang-Capelle

Een 40-jarige man uit Waalwijk die door politie en justitie verdacht werd van het schieten op een vrouw begin februari in Sprang-Capelle, heeft zich voor zijn geplande aanhouding maandagochtend, in zijn woning in de Noordstraat van het leven beroofd. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Agenten stelden naar aanleiding van een schietincident op het Halvezolenpad in Sprang-Capelle van 05 februari jl. een onderzoek in. Een 42-jarige vrouw fietste die middag rond 13.15 uur vanuit Waalwijk over het Halvezolenpad toen zij door een man, die achter een boom stond te wachten, onder vuur genomen werd.

61-jarige man aangehouden
De dader ging er vervolgens op de fiets vandoor in de Richting van Waalwijk. Het slachtoffer, die door het incident ernstig gewond raakte, werd vervoerd naar een ziekenhuis waar ze op dit moment nog verblijft. Kort na het incident arresteerde de politie een 61-jarige man in Waalwijk. Tijdens zijn voorgeleiding besloot de Rechter Commissaris zijn voorlopige hechtenis niet te verlengen. Deze man wordt niet meer verdacht van enige betrokkenheid bij het incident.

Een team van 15 rechercheurs zette het onderzoek voort. Naast het technische en tactische deel, werden er in de wijk bewonersbrieven verspreid en besteedde het televisieprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant aandacht aan de zaak.

40-jarige Waalwijker
De informatie leidde in de richting van de 40-jarige Waalwijker. De Officier van Justitie verleende toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad. De agenten troffen de man maandagmorgen bij de voorgenomen aanhouding levenloos aan in zijn woning. De politie gaat uit van zelfdoding.

Onderzoek
De politie heeft de woning afgezet. Technische rechercheurs zijn gestart met een onderzoek in het huis. Agenten informeerden de omwonenden met een brief en stellen vandaag een buurtonderzoek in.
Provincie:
Tag(s):