dinsdag, 9. februari 2010 - 16:23

Verdachte na overval juwelier in been geschoten

Amsterdam

Dinsdag 9 februari 2010 rond 10.45 uur zijn twee 17-jarige verdachten op twee verschillende locaties door de politie aangehouden in verband met een overval op een juwelierszaak in de Van Woustraat. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Direct na de overval die rond 10.30 uur plaatsvond werden vele politie-eenheden ingezet om de overvallers op te sporen en aan te houden. Mede dankzij de medewerking van het publiek kreeg de politie zicht op de vluchtroute en de verdachten.

Een politieman zag op enig moment twee mannen lopen die voldeden aan het signalement van de overvallers. Toen hij andere collega's opriep voor assistentie renden de twee verdachten verschillende kanten op.

Schot gelost;verdachte geraakt in been
Tijdens de aanhouding van een van hen heeft is door de politie een schot gelost. De verdachten werden in de Joubertstraat en de in de Ben Viljoenstraat aangehouden. Een van de verdachten raakte gewond aan zijn been en is voor behandeling maar het ziekenhuis overgebracht. Tijdens het onderzoek is een tas met de vermoedelijke buit aangetroffen.

Onderzoek rijksrecherche
De rijksrecherche doet onderzoek met betrekking tot het schieten van de politieman. Het forensisch onderzoek hierbij wordt gedaan door specialisten van een andere politieregio. De verdachten zijn in het verleden veelvuldig met de politie in aanraking geweest.

Dinsdagochtend werd een juwelierszaak in de Van Woustraat door twee mannen overvallen. Zij bedreigden het personeel met een vuurwapen en maakten buit uit diverse vitrines. De overvallers renden de zaak uit en vluchtten weg op een scooter. Een oplettende getuige belde direct 112 en waarschuwde de politie.
Provincie:
Tag(s):