dinsdag, 9. november 2010 - 11:39

Verdachte vernieling abri dankzij YouTube aangehouden

Groningen

De politie heeft maandag een 20-jarige inwoner van Eelde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vernieling van een abri op de Paterswoldseweg in Groningen. De vernieling vond zondagochtend 18 juli, omstreeks 5.40 uur plaats. De verdachte werden aangehouden dankzij tip via Meld Misdaad Anoniem die de politie onlangs kreeg.

De tip kwam binnen naar aanleiding van een filmpje dat door de politie op YouTube was geplaatst.Op de beelden was duidelijk te zien dat een groepje jonge mannen op de fiets bij een abri stoppen. Eén van hen gooide met een grote steen een ruit van het bushokje in. Na de vernieling ging de verdachte er met zijn vrienden vandoor.

Alcohol

De verdachte meldde zich op aansporing van de politie op het politiebureau in Haren. De man bekende tijdens het verhoor dat hij de abri had vernield. Hij gaf aan dat hij tijdens de vernieling onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen de Eeldenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):