zaterdag, 14. augustus 2010 - 18:35

Verdachten blijken getuigen

Amsterdam

De politie is nog steeds op zoek naar de daders van een ernstige mishandeling, waarbij een 26-jarige man uit Amsterdam in tram 3 werd gestoken.

Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat op de bewakingsbeelden, die in het politie-opsporingsbericht op AT5 te zien waren, niet alleen verdachten, maar ook getuigen staan. Deze getuigen, die zich snel na de uitzending bij het onderzoeksteam meldden, bleken niets met het ernstige incident te maken hebben. De politie betreurt de gang van zaken.

De mishandeling vond in de nacht van zaterdag op zondag 1 augustus, kort na middernacht, in tram 3 plaats. Het slachtoffer sprak twee mannen aan die op de vloer van de tram spuugden. Het duo riep daarop hun vrienden erbij, die verderop in de tram stonden. De groep stortte zich op het slachtoffer en mishandelde hem ernstig. Toen de tram stopte bij een halte zette het geweld zich buiten de tram voort. De groep bestond uit zeven of acht personen, waaronder twee vrouwen en een man met hond.

Het onderzoek is nog in volle gang en mede naar aanleiding van het opsporingsbericht is er veel bruikbare informatie binnengekomen. Het onderzoeksteam roept evengoed getuigen op om zich te melden via 020-559 2500.
Provincie:
Tag(s):