woensdag, 25. augustus 2010 - 21:54

Verdachten moord skivakantie Tsjechië blijven in voorarrest

Utrecht

Een 19-jarige en 20-jarige man uit Soesterberg die worden verdacht van de moord op een man waarmee zij in februari dit jaar op skivakantie in Tsjechië waren, blijven in voorlopige hechtenis in afwachting van de inhoudelijke behandeling van hun strafzaak. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag laten weten.

De raadslieden hadden verzocht om opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis van hun cliënten, omdat onder meer onvoldoende duidelijk zou zijn wat de rol van de twee was bij de dood van het slachtoffer. De rechtbank oordeelde echter dat de gronden voor toepassing van voorlopige hechtenis nog onverkort aanwezig zijn.

Daarnaast bepaalde de rechtbank tijdens de zitting dat er nog een vijftal getuigen moeten worden gehoord. Ook moet er nog toxicologisch onderzoek plaatsvinden en zal een gedragsonderzoek naar beide verdachten plaatsvinden. De officier van justitie meldde verder dat een deel van het dossier nog uit het Tsjechisch vertaald moet worden.

De rechtszaak tegen de twee verdachten gaat op 17 november verder. Ook dan zal de zaak niet inhoudelijk worden behandeld. Op voorwaarde dat het onderzoek afgerond is, kan de inhoudelijke behandeling van de zaak in december plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):