dinsdag, 27. april 2010 - 14:39

Verdachten na lange achtervolging aangehouden

Alkmaar

Een 48-jarige eigenaar van een bedrijfspand aan de Ampèrestraat betrapte maandag rond 16.00 uur twee dieven in zijn kantoor.

Ze gingen er vandoor met een heuptas met bijna 2000 euro, een mobiele telefoon en diverse paperassen. De mannen van 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Zwaanshoek, stapten in een auto en reden weg.

De gedupeerde ging met zijn zoon in een auto achter hen aan. De bestuurder van de vluchtauto reed zichzelf klem op een voetpad aan de Schoolstraat in Noord-Scharwoude.

De twee inzittenden sloegen te voet op de vlucht over de Westelijke Randweg en verdwenen uit het zicht. Gealarmeerde agenten kregen de tip dat de verdachten mogelijk in een lijnbus van Connexxion als passagier waren meegegaan. Deze bus werd, toen deze reed op de Twuyverweg in de richting van Sint Pancras, gecontroleerd.

De agenten troffen in de bus de twee verdachten aan die voldeden aan het signalement. Eén van hen had de bijna 2000 euro bij zich. De overige spullen zijn nog niet terecht. De beide mannen zijn in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld. Ze wilden nog geen verklaring afleggen.
Provincie:
Tag(s):