donderdag, 17. juni 2010 - 12:51

Verdachten verdwijning Willeke Dost in vrijheid gesteld

Koekange

Het openbaar ministerie stelt donderdag de twee verdachten in vrijheid, die op 7 juni 2010 zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke Dost. Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992. Sindsdien heeft niemand meer iets van haar vernomen.

De toenmalige huisgenoten van Willeke Dost bleken de afgelopen jaren tegenstrijdige verklaringen te hebben afgelegd, zowel tegen de politie als tegen anderen. Gelet hierop heeft het Openbaar Ministerie (OM) geoordeeld dat er sprake was van verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Willeke Dost. De pleegmoeder en haar zoon zijn daarop maandag 7 juni 2010 aangehouden. De rechter-commissaris heeft op 10 juni 2010 geoordeeld dat de verdenking sterk genoeg was om te spreken van ernstige bezwaren en heeft de verdachten voor 8 dagen in bewaring gesteld.

Meteen na de aanhouding is een grootschalig sporenonderzoek uitgevoerd in en rondom de boerderij van de pleegmoeder in Koekange. Gedurende vijf dagen is de woning minutieus uitgekamd. Ook het terrein rondom de woning is zeer nauwkeurig onderzocht. Bij het onderzoek zijn geen menselijke resten aangetroffen. Het onderzoek in en rondom de woning is op 11 juni 2010 beëindigd. Met het niet aantreffen van menselijke resten in of rondom de boerderij, is het scenario met als uitgangspunt dat Willeke daar zou zijn begraven, ontkracht.

De twee verdachten hebben bij de politie ontkend betrokken te zijn bij de verdwijning van Willeke Dost. Zij zijn de afgelopen periode uitgebreid verhoord. Ze zijn geconfronteerd met de onduidelijkheden en tegenstrijdigheden uit het dossier. Deze zijn door de verhoren niet opgehelderd.
Provincie:
Tag(s):