dinsdag, 3. augustus 2010 - 10:03

Verhagen vertrouwt op achterban

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen denkt dat het CDA-congres uiteindelijk zal instemmen met deelname aan een minderheidskabinet van VVD en CDA, dat gedoogsteun krijgt van de PVV, zo liet Verhagen blijken voor hij dinsdag bij informateur Ruud Lubbers naar binnen ging.

Verhagen is ervan overtuigd dat ze binnen de partij een goede discussie zullen hebben. "Ik heb een goed contact met het partijbestuur en de fractie stemde vrijdag unaniem in met de onderhandelingen”, aldus de fractievoorzitter in de media.

Volgens Verhagen klinken er wel verschillende geluiden vanuit de CDA-achterban, „maar dat houdt je scherp”, zei hij.

CDA-senator Hans Hillen zegt hierover in DePers ‘Het congres is geen eitje’, maar zelf is Hillen positief. Of het congres instemt, hangt volgens Hillen af van de onderhandelingen. ‘Verhagen zal zeker niets afspreken dat op gespannen voet staat met de rechtsstaat en CDA-beginselen.’

Volgens Hillen doet het beleid ertoe. Wilders krijgt volgens hem van het CDA wel toegang tot de macht, maar wel onder voorwaarden. Ook Wilders moet inleveren. Verder vindt Hillen dat 'als je zo verliest en je hebt toch de gelegenheid je weer in beeld te vechten, dan moet je die kans niet zomaar laten lopen. Het alternatief is dat je irrelevant wordt voor de macht.’, aldus Hillen in DePers.
Provincie:
Tag(s):