vrijdag, 12. november 2010 - 17:46

Verkeerslichtdieven op heterdaad betrapt

Nijmegen

Een politieman in burger (in vrije tijd) was donderdagavond rond 23.00 uur getuige van diefstal van verkeerslichten op de kruising St. Annastraat en Hatertseweg.

Ter hoogte van de St Annamolen zijn daar onderhoudswerkzaameden gaande. Twee mannen gingen er te voet met een aanhanger vandoor. De agent waarschuwde de politiemeldkamer waarna een actie op touw werd gezet die leidde tot hun aanhouding.

De getuige zag dat de twee mannen met gereedschap met de driekleurige verkeerslichten bezig waren en op een aanhanger legden. Daar liepen zij vervolgens de wijk Hazenkamp mee in. De politieman wist de dieven te achtervolgen en kon de positie steeds doorgeven. Een andere surveillance-eenheid, die in de buurt waren in verband met een naar later bleek loos inbraakalarm bij een school, kwam snel ter assistentie.

De politieagenten spraken het tweetal even later op de St. Annastraat aan en zagen op hun kar lampen en koperdraad liggen. Beide mannen zijn als verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om een 23-jarige inwoner van Nijmegen en een 31-jarige man uit Zelhem.
Divers inbrekerswerktuig, de lampen en kabels zijn voor het politieonderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):