vrijdag, 30. juli 2010 - 17:16

Verkeerspolitie stopt snelheidsduivel in België

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 30 juli, omstreeks 09.30 uur, op de E19 bij het Belgische Mheer twee Rotterdammers aangehouden die er na een snelheidscontrole vandoor gingen.

Op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek hield de Verkeerspolitie van het KLPD een snelheidscontrole met een lasergun. De auto van de Rotterdammers passeerde met een snelheid van 141 km/uur terwijl 100 km/uur ter plaatse is toegestaan.

Motoragenten van de Verkeerspolitie gaven de bestuurder even later een stopteken. Hieraan leek de Rotterdam te voldoen maar op het laatste moment gaf hij vol gas en ging ervandoor. De Verkeerspolitie zette de achtervolging in en reed op een gegeven moment naast de vluchtende auto toen deze tussen twee vrachtauto’s zat.

De bestuurder bevrijdde zich uit deze situatie door bewust naar links te sturen en op de motoragent in te rijden. Deze kon nog net voorkomen dat de hij werd aangereden en zette met andere collega’s de achtervolging weer in. Net over de Belgische grens bij Mheer lukte het Verkeerspolitie de auto tot stoppen te dwingen en de twee inzittenden aan te houden.

De twee broers van 24 jaar zijn direct overgedragen aan de Belgische wegpolitie uit Bracht. De verdachten, bekenden van de politie in Nederland en België, worden morgen voor een Belgische onderzoeksrechter geleid. De Nederlandse Justitie zal een verzoek tot uitlevering aan België richten waarna de bestuurder onder meer poging tot doodslag en het verkeersgevaarlijk gedrag ten laste zal worden gelegd.
Provincie:
Tag(s):