maandag, 22. november 2010 - 10:41

Verkeersregelaar meegesleurd

Den Haag

De politie heeft zondagavond een 28-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij eerder op de dag een verkeersregelaar had aangereden.

Omstreeks 11.00 uur kregen agenten de melding dat er op het Copernicusplein iemand was aangereden door een auto en dat de bestuurder van deze auto was doorgereden. Ter plaatse bleek het slachtoffer een 45-jarige Haagse verkeersregelaar te zijn.

De automobilist wilde met zijn auto rechtdoor rijden, terwijl er vanwege wegwerkzaamheden een afzetting was. De verkeersregelaar sprak hem daarop aan, maar wist de man er kennelijk niet van te overtuigen dat hij er niet door mocht. De bestuurder gaf gas en reed alsnog rechtdoor waarbij hij de verkeersregelaar aanreed en enkele meters meesleurde. De man reed vervolgens door en liet de verkeersregelaar aan zijn lot over.

Omdat het kenteken van de auto waarin de man reed bekend was, kon de recherche hem 's avonds aanhouden. De auto stond, met schade, in een parkeergarage. De hevig geschrokken verkeersregelaar werd naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij een zwaar gekneusde knie heeft. De aangehouden 28-jarige Hagenaar zit vast voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):