woensdag, 15. december 2010 - 13:22

Verklaring Connexxion inzake handelen Richard van O.

Uithoorn

De directie van Connexxion heeft een verklaring laten uitgaan naar de media, waarin het zich volledig distantieert van de website www.AmstellandMeerlanden.nl en de handeling van Richard van O. scherp veroordeelt. Dit heeft Connexxion woensdag bekendgemaakt.

Richard van O., verdachte in de Amsterdamse zedenzaak, is werkzaam als chauffeur openbaar vervoer bij Connexxion. ‘Hij is beheerder van de website www.AmstellandMeerlanden.nl. Op dit moment wordt door de instanties bekeken of de website ook is gebruikt voor het delen van belastend materiaal’, meldt Connexxion.

’Connexxion veroordeelt de handelingen van Richard van O. scherp. De website is het privé-initiatief van een aantal chauffeurs en opgezet om informatie over het werk te delen. Connexxion betreurt het dat collega’s en het bedrijf op deze wijze in verband kunnen worden gebracht met de strafbare en laakbare handelingen van Richard van O. Wij zijn geïnformeerd dat de website inmiddels uit de lucht is gehaald’, aldus Connexxion.

Ontslagprocedure gestart
Richard van O. is als verdachte aangehouden en verblijft in hechtenis. Hij is inmiddels door Connexxion geschorst en de ontslagprocedure is gestart.

Connexxion meldt verder dat het ze het beleid voor het opzetten en beheren van regionale websites onder de loep zal nemen.
Provincie:
Tag(s):