vrijdag, 8. oktober 2010 - 22:03 Update: 08-07-2014 0:28

Verkoopstijging Zomerfruit door promotie

Diemen

De Zomerfruitpromotie van afgelopen zomer dit jaar is zeer succesvol geweest en heeft geleid tot een stijging van de verkoop van zomerfruit in supermarkten en groentespeciaalzaken.

De gemiddelde verkopen van zomerfruit, bij de winkels waar de promotie plaats heeft gevonden, stonden vier weken voor de promotie op 68 bakjes per dag en 4 weken na de promotie op ruim 72 stuks per dag. Tijdens de promotiedagen zijn gemiddeld 271 bakjes per dag verkocht. Aardbeien worden met 65% het meest gekocht, gevolgd door frambozen (13%), bramen (8%) en rode- en blauwe bessen (beide 7%). Consumenten letten bij de aankoop vooral op kwaliteit, 44% let op beschadigingen of bedorven vruchten en 40% of het product vers is. Prijs speelt duidelijk een minder belangrijke rol bij de aankoop.

Zomerfruit wordt voornamelijk gekocht om puur te eten, als dessert of op brood en beschuit. Zomerfruit is heel lekker maar ook gezond. Uit evaluatieonderzoek van het Productschap Tuinbouw komt echter naar voren dat 73% van de respondenten aangeeft dat deze kennis (waarschijnlijk) geen effect heeft op het aankoopgedrag. Zomerfruit wordt voornamelijk gekocht vanwege de lekkere smaak. 74% geeft aan dat het fruit wordt gekozen vanwege de lekkere (zoete) smaak.
Categorie:
Tag(s):